Važna Obavijest


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi ima čast izvijestiti sve hrvatske katoličke misije, sve hrvatske udruge, radio programe i druge hrvatske medije, hrvatska društva i sve članove hrvatske zajednice u Kanadi kako je Odluka kanadske vlade o ukidanju viza za sve hrvatske državljane stupila na snagu 29. ožujka 2009.g., objavom kanadskog ministra useljeništva g. Jasona Kenneya u hrvatskom centru u Norvalu, u kojem je ministar Kenney bio priman kao počasni gost i prije no što je imenovan ministrom useljeništva.

Svi hrvatski državljani koji žele posjetiti Kanadu i koji posjeduju valjanu hrvatsku putovnicu mogu ući u Kanadu bez viza. Napominjemo kako se isto odnosi na privremene posjete do šest mjeseci.

Zapošljavanja ili useljavanja u Kanadu podliježu posebnim kanadskim procedurama koje se moraju prethodno provjeriti s kanadskim diplomatskim predstavništvima. Isto tako, preporučamo svim hrvatskim državljanima koji su prethodno imali spornih pitanja s kanadskom državom odnosno kojima je bila odbijena kanadska viza, koji su bili deportirani ili imali bilo kakvo otvoreno pitanje s kanadskom državom da svakako prije odluke o putovanju u Kanadu, provjere s kanadskim diplomatskim predstavništvima da li i na koji način mogu ući u Kanadu. U protivnom, isti mogu biti izloženi dugotrajnim provjerama i zadržavanjima prigodom pregleda putovnica u kanadskim zračnim lukama ili drugim graničnim prijelazima te je moguće da im se ne odobri ulazak.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi koristi ovu prigodu zahvaliti svim Hrvatima u Kanadi na stalnoj suradnji i podršci u rješavanju ovog ključnog pitanja u hrvatsko kanadskim odnosima. Ovom odlukom je kanadska vlada dala puno priznanje hrvatskoj državi i svim članovima hrvatske zajednice u Kanadi te je i formalno pokazala kako na nas gleda kao na poželjnog i ravnopravnog partnera.

Copyright (c) 1997.- 2017. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana