Ottawa, 26. svibnja 2019.

Održan Tjedan Europe

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ottawi i ove je godine sudjelovalo u aktivnostima Tjedna Europe, koji se tradicionalno organizira u Kanadi povodom Dana Europe.

Svake godine se nastoji proširiti po broju aktivnosti s ciljem dosezanja šire javnosti kroz promociju bogatstva različitosti kultura, jezika i tradicija zemalja članica Europske unije u Kanadi.

Kroz uzajamnu suradnju Delegacije Europske unije te veleposlanstava zemalja članica i u ovoj godini su organizirane razne kulturne aktivnosti koje uključuju koncerte, narodne plesove, igre za djecu, akademske debate, izložbe, proslave, bazar, gastronomske degustacije i filmski festival.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjelovalo je u promociji hrvatskih proizvoda na Europskom filmskom festivalu i na Europskom bazaru.

Na Europskom danu kulture, koji je održan 25. svibnja 2019. godine na Lansdown Park/Horticulture Building, a na kojem su sudjelovale sve države članice, Veleposlanstvo je promoviralo Hrvatsku dijeleći turističke materijale i hrvatske slatke proizvode.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana