Ottawa, 08. travnja 2017.

Uskršnji prijem

U Veleposlanstvu RH u Kanadi tradicionalno djeca iz hrvatske škole u Ottawi ukrašuju hrvatski bor u vrijeme Božića i održe kratki koncerti božićnih pjesama. Ove godine prvi puta je u prostorijama Veleposlanstva, u subotu 8. travnja 2017., organizirano farbanje jaja i nagradna igra za najbržeg i najspretnijeg natjecatelje u vođenju jaja sa žlicom. Veleposlanstvo je pripremilo boje, naljepnice, jaja i ostalu potrebnu opremu te postavilo staze na kojima su se djeca natjecala u guranju/vođenju jaja sa žlicom.

Veleposlanica Matkovic pozdravila je djecu i roditelje i prihvaćanje prijedloga Veleposlanstva da se uz božićne druženje sa djecom organizira i druženje prije Uskrsa a sve kao dio školskog programa. Veleposlanica je iskoristila priliku i roditeljima objasnila što podrazumijevaju radionice i seminar hrvatskog jezika za djecu i učiteljicu koji će se u Ottawi organizirati 26. travnja a u organizaciji Veleposlanstva, GK RH u Mississaugi i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Roditelji pozdravljaju ovu organizaciju i veseli ih prilika da se djeca dodatno motiviraju za učenje i hrvatskog jezika i hrvatske povijesti i običaja.

18 djece je s učiteljicom prof Agathom Vranjkovic pripremilo kraći program recitacija i pjesama, te su uz pomoć roditelja farbali, crtali i lijepili naljepnice po jajima. Pobjednica natjecanja guranja jaja sa žlicom dobila je veću vrećicu Kraševih proizvoda, a svako dijete dobilo je malu vrećicu Kraševih proizvoda.