Ottawa, 10. svibnja 2018.

Prezentacija vodiča „Canada for the Diplomatic Community 2018-2019“

Veleposlanstvo RH u Kanadi na prijedlog i u suradnji s izdavačem Embassy Services organiziralo je u prostorijama Veleposlanstva 10. svibnja prezentaciju vodiča za strane predstavnike i njihove obitelji „Canada for the Diplomatic Community 2018-2019“.

Prezentaciji i prijemu odazvalo se preko 100 gostiju, veleposlanika sa suprugama, diplomata, konzularnog osoblja, parlamentarnih zastupnika, predstavnika međunarodnih organizacija u Ottawi, te Ministarstva vanjskih poslova.

Uvodno je goste pozdravila veleposlanica Matković, a vodič je prezentirala gđa Anđelka Vidović, direktorica Embassy Services. Nakon prezentacije svi prisutni su dobili vodič u kojem se navode korisne informacije o stanovanju, školama, zdravstvenoj zaštiti i mnogim drugim uslugama koje olakšavaju svakodnevni radi i život diplomata, konzularnih službenika i članova njihovih obitelji.

Vodič sadržava informacije za gradove Ottawa, Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary i Edmonton. Napominjemo kako je ovo vodič privatne udruge, dok Protokol MVP-a Kanade izdaje svoj vodič za diplomate koji sadrži upute o reguliranju statusa diplomata, konzularaca i članova njihovih obitelji, privilegije i imunitete.

Na prijemu su služena hrvatska vina, pivo i Kraševi proizvodi.  

Ovaj prijem bio je jedan u nizu događanja koje Veleposlanstvo organizira u okviru 25 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kanade.